1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da Büyük Zaferin 98. Yıl Dönümü törenlerle kutlandı

Van’da Büyük Zaferin 98. Yıl Dönümü törenlerle kutlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenle kutlandı.

Van Valiliği önünde başlayan törende Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Bilmez Atatürk Anıtına Valilik ve Büyükşehir Belediyesi çelengini, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ise garnizon komutanlığı çelengini bıraktı.

Çelenk sunumu sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek Vali Bilmez ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yiğit, törene katılanların bayramını kutladı.

Çelenk töreninde iki önemli misafirde protokolde yer aldı.

Çöp kutusunda atıkları toplarken buldukları Türk bayraklarını alıp tel örgülere asan Yunus ve Argeş Duman kardeşlerde Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in özel davetiyle törene katıldı.

Vali Bilmez, tören boyunca Duman kardeşlerle yakından ilgilendi.

Tören sonrası Duman kardeşleri makam aracına alan Vali Bilmez, beraberindekilerle birlikte Akköprü Mezarlığı’na geçti.

Mezarlıkta devam eden törende şehitler kabirleri başında anıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından törene katılanlar şehitler için dua etti.

Törene Vali Bilmez’in eşi Meral Bilmez, vali yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Çavuşoğlu, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Emirşah Baştoğ, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Mustafa Dede, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, askeri yetkililer ve gaziler katıldı.

Kutlamalar Edremit Belediye Başkanlığı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizesiyle Vangölü kıyısında devam etti.

Vali Mehmet Emin Bilmez’in de katıldığı programda Van Gölü üzerinde su sporları gösterileri yapıldı.

Göl içerisinde dev Türk Bayrağı açılırken, sürat tekneleri ile paraşütlü gösteriler de büyük ilgi gördü.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı pandemi dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında kısıtlanmış olarak kutladıklarını söyledi.

Törene katılanların bayramını kutlayan Vali Bilmez, “Sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenk sunumundan sonra şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ettik, dualar okuduk. Ardından Edremit sahilinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile Edremit Belediyesinin organize ettiği, dalgıçlarımızın, gençlerimizin gösterilerini izledik. Burada bir manada da mavi vatan vurgusu yapıldı. Sayın başkanımızı ve organizasyonda görev alan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle de; dileğimiz birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin, milletiyle, vatanıyla bölünmez bütünlüğümüzün ebediyete kadar yaşamasıdır” dedi.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise, 30 Ağustos etkinliklerini Van Denizi’nde gösteri düzenleyerek Mavi Vatan vurgusu yapmak istediklerini söyledi. Başkan Say, 30 Ağustos Zafer Bayramını farklı bir şekilde kutladıklarını dile getirdi.

Vali Mehmet Emin Bilmez ile Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kutlama etkinliğinden sonra ilçede esnaf ziyareti de gerçekleştirip bayramlarını kutlayarak sohbet etti.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da Büyük Zaferin 98. Yıl Dönümü törenlerle kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir