1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Eşbaşkanlar Özalp halkı ile bir araya geldi

Eşbaşkanlar Özalp halkı ile bir araya geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan Özalp halkı ile bir araya geldi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Özalp ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde  bulundu. Eşbaşkanlar, Büyükşehir Belediyesi olarak Özalp ilçesinin gelişmesi adına gerekli desteklerde bulunacaklarını söyledi. 

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan’ın ilçe ziyaretleri kapsamında bugünkü durağı Özalp oldu.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Özalp ilçesine giden Eşbaşkan Şedal ve Zeydan, ilçedeki esnafı ziyaret etti. Eşbaşkanlara, Özalp Belediyesi Eşbaşkanı Ecevit Ceylancı, Meclis üyeleri ile DEM Parti İlçe Eşbaşkanları eşlik etti. Eşbaşkanlar ve beraberindekiler, ilçe esnafının sorunlarını ve taleplerini tek tek dinleyip, bereketli kazançlar diledi.

Esnaf ziyareti ardından Eşbaşkanlar Şedal ve Zeydan ile beraberindekiler aynı yerleşke içinde bulunan Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanlığı Özalp Şefliği, itfaiye grup amirliği ve VASKİ Şube Şefliğini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Buradaki ziyaretin ardından Eşbaşkanlar, Özalp Belediyesi Eşbaşkanı Ecevit Ceylancı’yı belediye binasında ziyaret etti.

‘Halkımıza sözümüzdür; halkımıza layık yaşamı tesis edeceğiz’

Ziyarette konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, Özalp’ta doğru düzgün hizmetin yapılmadığını dile getirdi.

Özalp ilçesinin sorunlarını yerinde görmek ve dinlemek istedikleri için bugün burada olduklarını belirten Şedal, “Özalp’ta herhangi bir hizmet yapılmamış. Halkımıza sözümüzdür; halkımızın layık olduğu yaşamı tesis edeceğiz. İlçe belediyemizle kollektif bir akılla çalışmalarımızı yapacağız. Gönül isterdi bütün sorunları çok kısa zaman içinde halledelim lakin imkanlarımız kısıtlı. Ama ona rağmen nerde bozuk yol, nerde bir eksiklik, bir ihtiyaç varsa ekiplerimiz orada çalışma yapıyor. Peyder pey yolu olmayan köylerimiz için de ihalelere çıkacağız. 5 yıl içinde elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

‘Özalp belediyemizle koordineli çalışacağız’

Şedal ilçenin her alanda gelişmesi için gerekli desteklerde bulunacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Gençlerimiz için istihdam alanları açacağız. İşverenlerimiz için de gerekli kolaylıklığı sağlayacağız. İlçemiz için sınırı ticareti ve turizmin öneminin farkındayız ve gerekli adımları atacağız. İlçe ve köylerimizde şebeke suyu hatlarını iyileştireceğiz. VASKİ’nin arıtma tesisi inşaatı devam ediyor. Sonbaharda yeni su ve kanalizasyon hatları için ihaleye çıkacağız. Sosyal anlamda da  çok güzel hizmetler yapıyoruz. Halkımız için gereken hizmeti yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle koordineli bir şekilde halkımız için çalışacağız.”

Daha sonra konuşan Eşbaşkan Abdullah Zeydan, ilçede büyük sıkıntıların mevcut olduğunu, hep beraber azimle, kararlıkla el birliğiyle  sorunların üstesinden geleceklerini ifade etti.  

Kısıtlı imkânlarla  çalıştıklarını dile getiren Zeydan, “Her şeye rağmen biz kendimize güvenip, bu kısıtlı imkânlara rağmen çalışıyoruz. İlçemizde büyük sıkıntılar var. Halkımızın yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Bunca sorun ve sıkıntının üstesinden el birliğiyle geleceğiz. Her yerde çalışmalarımıza başladık. Bütün çabamız şehrimiz ve halkımız içindir. Kentimizin daha yaşanılır, daha refah bir kent olabilmesi için ekibimizle var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

Özalp Belediyesi Eşbaşkanı Ecevit Ceylancı da  ziyaretleri için Eşbaşkanlara ve beraberindekilere teşekkür etti. Eşbaşkanlara ilçenin sorunlarını aktaran Ceylancı, Büyükşehir Belediyesinden her zaman destek beklediklerini söyledi.

Eşbaşkanlar ve beraberindekiler, son olarak Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Özalp Atık Su Arıtma Tesisi inşaatını gezerek incelemelerde bulundu. Tesis hakkında bilgi alan eşbaşkanlar, incelemenin ardından Özalp programını tamamlayıp ilçeden ayrıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Eşbaşkanlar Özalp halkı ile bir araya geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir