1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Hayvanların su ihtiyacı için beton sıvat dağıtımı

Hayvanların su ihtiyacı için beton sıvat dağıtımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda hayvan içme suyu ihtiyacını karşılayan beton sıvatların dağıtımına başladı. Bu kapsamda bin adet sıvat, köylere dağıtılmaya başlandı.

Van Büyükşehir Belediyesi, bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesine yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 13 ilçede mahalle muhtarları başta olmak üzere yurttaşların sorun ve taleplerine yönelik plan projelerini oluşturan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kırsalda ilçe belediyeleri ile ortak çalışmalar yürütüyor.

Bu kapsamda ihtiyaç duyulan mahallelerde kullanılmak üzere bin adet beton sıvat alımı yapan Büyükşehir Belediyesi, sıvatların dağıtımına da başladı. Bölgede meraya dayalı hayvancılık yapılan alanlarda, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla ilçe belediyelerince talep edilen beton sıvatların hayvan içme suyu ihtiyacının büyük oranda gidermesinin yanında, çiftçilerin sosyal ve ekonomik durumlarına da olumlu katkı sunması bekleniyor.

Sıvatların 600 âdeti için Doğu Anadolu Projesi (DAP) ile ortak bir çalışma yürütülürken, nakliye giderleri ise Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Hayvanların su ihtiyacı için beton sıvat dağıtımı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir