1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Murat KARALOĞLU’nun Mart Yeşilay Haftası Mesajı

Murat KARALOĞLU’nun Mart Yeşilay Haftası Mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erciş Kaymakamı Murat KARALOĞLU’nun 1-7 Mart Yeşilay Haftası Mesajı;

5 Mart 1920 tarihinde Prof. Dr. Mazhar Osman öncülüğünde Hilal-i Ahdar adıyla kurulan Yeşilay Cemiyeti’nin kurulduğu hafta, sağlıklı nesiller yetiştirmek için bağımlılık yaptığı bilinen alkol, sigara ve uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele etmek amacıyla ülkemizde her yıl Mart ayının ilk haftası (1-7 Mart) “Yeşilay Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere bütün bireylerin, yıkıcı ve zararlı etkilere sebebiyet verdiği gibi, ülke ekonomimizde de büyük kayıplara neden olan alkol, sigara ve uyuşturucu maddelere ulaşmasını önlemek tüm toplumumuzun görevi olmakla birlikte, Yeşilay Derneği de çeşitli kişiler ve kuruluşlarla işbirliği içinde başarılı çalışmalar yapmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki, bu konuda en etkili çözüm aile içinde verilen eğitimle olacaktır. Çocukları bu zararlı maddelerden ve bağımlılık yapan sosyal medya gibi zararlı uygulamalardan uzak tutmak ve bilinçlendirip korumak, ailelerin en başta gelen görevlerinden olmalıdır.

Bilimsel, teknolojik ve sosyal medya gelişmelerinde gittikçe hızlandığı ve teknolojinin aynı hızla günlük yaşamımıza girdiği günümüzde cep telefonları, bilgisayarlar ve internet teknolojilerinin yaşamımızda vazgeçilmez yeri ve önemi vardır. Bununla birlikte teknolojinin sorunlu kullanımının kişilerin özel hayatını en çok da eğitim ve meslek hayatını olumsuz etkilemesi kaçınılmazdır. Teknoloji bağımlılığından da uzak durmak için gerekli çalışmaların yapılması kaçınılmazdır.

Bağımlılık, kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal hayatını olumsuz etkiler. Toplumun felaketi sayılabilecek bağımlılıkları engellemek ancak iyi bir koruyucu halk sağlığı yaklaşımıyla mümkün olur. Bilinçli ve sağlıklı bir nesil oluşturma yolunda, çocuklar ve gençlerimiz başta olmak üzere, tüm bireylerimizin bu zararlı maddelere ulaşmasını önlemek, tüm toplumun görevidir. Sigara, alkol ve uyuşturucu kullanan kişinin; kendisine, ailesine ve çevresine zarar verdiğini, el birliğiyle, önce çocuklardan başlayarak, gençlere ve toplumun tüm kesimlerine anlatmak da hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu düşünceler çerçevesinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı madde ve diğer zararlı bağımlılıklar konusunda gerekli tüm bilgileri edinmeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyor, haftanın yarınlarımızın teminatı gençlerimiz ve çocuklarımız için hayırlı olmasını diliyor, tüm bireylere, zararlı bağımlılıktan uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyorum.

 

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Murat KARALOĞLU’nun Mart Yeşilay Haftası Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir