1. Haberler
  2. Van Haber
  3. A.Umut KASMAN’nın İnsan Hakları Günü mesajı

A.Umut KASMAN’nın İnsan Hakları Günü mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İpekyolu Kaymakamı Abdulkadir Umut KASMAN’ın “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” Mesajı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen ‘İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin, tüm insanların doğuştan hür ve eşit olduğu ilkesi doğrultusunda, insan hakları bilincinin tüm dünyada güvence altına alınarak geliştirilmesi amacıyla her yıl 10 Aralık tarihi ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Beyanname, insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir. Bütün farklılıklara rağmen insanlığın ortak paydası, bireylerin doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlüklerdir.

Herkes ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da başka türden kanaat, ulusal ya da toplumsal köken, mülkiyet, doğuş veya başka türden statü gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin kanun karşısında eşittir

Bu duygu ve düşüncelerle; İnsan Hakları Günü’nün, dünyanın her yerindeki mazlum ve mağdur insanlar başta olmak üzere, tüm insanlık için daha fazla eşitlik, özgürlük ve adalet dolu günlerin yaşanmasına vesile olmasını temenni ediyor, vatandaşlarımızın insan hakları gününü kutluyorum.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
A.Umut KASMAN’nın İnsan Hakları Günü mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir