1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da gaziler unutulmadı

Van’da gaziler unutulmadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da gaziler unutulmadı

Gaziler Günü dolayısıyla Van’da çeşitli törenler tertip edildi

Törenler Valilik önündeki Atatürk Anıtına Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı’nın Van Valiği ve Vam Büyükşehir Belediyesi çelengini, Van Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi’nin Garnizon Komutanlığı çelengini, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cafer Oğur’un dernek çelengini sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam eden programda Muharip Gaziler Derneği Başkanı Cafer Oğur ve Yarbay Mesut Güven günü anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Tören sonrası Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı ve beraberindeki protokol üyeleri Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti.

Etkinlikler kapsamında Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı ev sahipliğinde Gazi ve ailelerine Edremit Uygulama Otelinde yemek verildi.

Vali Ozan Balcı, burada yaptığı konuşmada, gazilerin gününü kutlayarak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı verilmesinin yıl dönümü. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, şehitlerimizi gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum hayatta olan gazilerimize ve ailelerine de sağlık afiyet diliyorum.

Dünyada saygın milletler vardır. Bunlardan biri de Türk milletidir. Milletimizin büyüklüğünü biz şehitlerimize, gazilerimize onların ailelerinin fedakarlığını borçluyuz. Ülkemizde hür ve özgür şekilde yaşıyorsak ezanımız okunuyorsa, bayrağımız dalgalanıyorsa gazi ve şehitlerimizin sayesindedir. Devlet ve millet olarak vefa borcumuz vardır. Her zaman millet, devlet olarak şehit ailelerimizin, gazilerimizin, gazi ailelerimizin yanındayız. Dertleri bizim derdimizdir” dedi.

Programlara Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Vali Yardımcıları, Ahmet Tozlu, Yavuz Arslan, Adem Balkanlıoğlu, Furkan Duman, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanı Binbaşı Fırat Aslan, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri katıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da gaziler unutulmadı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir