1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Van’da

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Van’da

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı  Yusuf Tekin çeşitli programlara katılmak üzere Van’a geldi.

Van Ferit Melen Havalimanında Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı ve il protokolü tarafından karşılanan Bakan Yusuf Tekin, programına Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili’yı makamında ziyaret ederek başladı.

Daha sonra Van Valiliği Ali Paşa Salonunda Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili, Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Vali Yardımcıları, Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Yusuf Tekin, 20 milyona yakın öğrencinin pazartesi günü okula başlayacağını belirtti.

Bakan Tekin, “Öğretmen, veli ve çocuklarımızın bir heyecanı var. Diğer taraftan bakanlığımızın merkez teşkilatında da bir heyecan var. Biz il il dolaşıyoruz. İnşallah eğitim öğretim yılını kazasız, belasız sağlıklı bir şekilde tamamlayacağız. Ben bu vesileyle başta öğretmenlerimiz olmak üzere, velilerimize, öğrencilerimize hayırlı, başarılı, mutlu ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

EKSİKLİKLERİ AKSAKLIKLARI GİDERECEĞİZ

Bakan Tekin, “Şimdi eğitim öğretim sürecinde biraz daha gayretle çalışmamız gerekiyor. Oradaki aksaklıkları giderecek, takviye edilecek şeyler yapmak açısından. Bugün de bu çerçevede Van’dayız. Eğitim öğretim yılının başlangıcı itibariyle neler yapabiliriz, eksiğimiz var mı? Onu analiz etmek için buradayız. Toplantıda, ilimizdeki bütün eğitim öğretim süreçlerini masaya yatırdık. Burada gerçekten ciddi bir uyum var.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak okul yatırımı yapabileceğimiz, okul ihtiyaçlarını giderebileceğimiz arazi üretmekte sorun yaşıyoruz. Aynı şekilde okullarımızın bazı küçük bazlı ihtiyaçlarının giderilmesinde yerel yönetimlerin çok ciddi desteğini görüyoruz. Valimiz ve siyasetçilerimiz bize okul ihtiyaçlarının bulunduğu yerleri ve buralardaki arazi ya da yatırım alanlarıyla ilgili durumları bizlerle paylaştılar. İnşallah önümüzdeki yatırım döneminde burada ciddi ihtiyaçları gidererek yardımcı olacağız ve eğitimi daha sağlıklı bir noktaya getireceğiz” dedi.

Bakan Tekin, daha sonra, mesleki çalışma programı kapsamında Kale yolu üzerinde bulunan Atatürk Kültür Parkı’nda etkinlik düzenleyen öğretmenlerle bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Bakan Tekin, Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili ve il protokolü ile birlikte buradan Edremit ilçesinde eski vali evi ve yazlık konut olarak kullanılan, yapılan çalışmalarla Özel Eğitim Uygulama Okuluna dönüştürülen merkezin açılışını yaptı.

Folklor ekibi tarafından karşılanan Bakan Tekin, 4 bin 500 metrekarelik alanda kurulan, anaokulu ve ilkokul düzeyindeki özel gereksinimli çocukların faydalanacağı, ailelerin dinleneceği merkezi gezerek Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili’dan bilgi aldı.

Bakan Tekin programı kapsamında öğretmenlerle toplantı yaparak yeni eğitim ve öğretim döneminde yapılacakları istişare etti.

Toplantı sonrası Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bizim Eller Türkülerin hikayesi konserini de dinledikten sonra Van programını tamamlayarak ilden ayrıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Van’da
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir