1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da 7 Bölge 13 Yöreden Folklor Gösterisi

Van’da 7 Bölge 13 Yöreden Folklor Gösterisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da okulların halkoyunları ekiplerinin yıl sonu etkinliği ilgiyle izlendi,7 bölgeden 13 yöreden folklor gösterisini yöresel kıyafetlerle sergiledi.

Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesinin desteği ile Milli Eğitime bağlı okullarda kültürel hazinemiz olan halk oyunlarının geliştirilip ve yaygınlaştırılması için proje hazırlandı. Proje kapsamında okullara 2 bin adet ülkemizin çeşitli yörelerine ait yöresel kıyafetler alındı.

Okullarda kurulan folklor ekipleri, bir yıl boyunca devam eden eğitimlerinin finalini 15 Temmuz Şehitler Parkındaki programda gerçekleştirdi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programda, ekipler 7 bölgeden 13 yöreye ait folklor gösterisini yöresel kıyafetlerle sergiledi.

Programda konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı, çok güzel bir etkinlik olduğunu belirterek, “Bütün folklor ekiplerini çok beğendim. Yaklaşık 400 okulumuzda folklor ekibi kuruldu. Biz de devletimizin imkanlarıyla folklor kıyafeti aldık. Folklor çeşitliliğine, faaliyetlerine desteğimiz artarak devam edecek. Ben bu etkinlikleri yapan, başta öğretmenlerimiz olmak üzere destek veren okul müdürlerimizi ve folklor ekiplerinde ki öğrencileri  kutluyorum.” Dedi.

Programa Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, öğrenci öğretmen ve aileler katıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da 7 Bölge 13 Yöreden Folklor Gösterisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir