1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Sahil Yolu İle Van Cazibe Merkezi Olacak

Sahil Yolu İle Van Cazibe Merkezi Olacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van Gölü sahilinde yapılan 10 kilometrelik Sahil Yolu ve 1100 dönümlük rekreasyon alanında devam eden çalışmaları inceledi.

Sahil yolu hattında yapılan çalışmaları yerinde takip eden Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, projelerle ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel’den bilgi aldı.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, yapılan çalışmaların önemine dikkat çekerek,  “Sahil Yolu Vanımız için çok kıymetli bir proje. Yanında da rekreasyon alanı var. Şu anda 10 kilometrelik sahil yolunu yapıyoruz. İnşallah bunu 16 kilometreye çıkaracağız.

Sahil yolunun yanında 1100 dönümlük büyük bir rekreasyon alanı oluşturuyoruz. Aynı zamanda Van Gölü’nde de dip çamur temizliği yapıyoruz. Van Gölü sadece Van’a ait bir değer değil. Bütün insanlığa ait bir değer. Sadece ekonomik bir değer, sadece doğal bir güzellik değil. Aynı zamanda sosyal, kültürel, zenginlik sunan, atalarımızdan aldığımız ve çocuklarımıza bırakmak zorunda olduğumuz bir değerdir. Bizler bu sahil yolunu ve 1100 dönümlük rekreasyon alanı tamamladığımız zaman Van Gölü’nden daha çok faydalanmış olacağız. İnşallah sonbahar sonu itibarıyla bitirmiş olacağız.” dedi.

Yapılan çalışmalarla sahil şeridinin büyük bir kültürel ve turistik merkez haline geleceğini vurgulayan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Tüm bu çalışmalarla birlikte burası büyük bir kültürel ve turistik merkez olacak. Her detayıyla çok harika bir yer olacak. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Buradaki çalışmaları çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Rekreasyon alanı içerisinde spor alanları, sosyal donatı alanları, bisiklet yolları, çocuk oyun grupları, yürüyüş alanları olacak. Kısacası ailelerimiz buraya geldiklerinde doya doya Van Gölü’nün güzelliklerinden yararlanacakları ve güzel vakit geçirecekleri bir alan olacak.”

Yaklaşık 10 kilometrelik Sahil Yolunu 16 kilometreye çıkararak Erciş Yoblu ile birleştirmeyi hedeflediklerini aktaran Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, “Aynı zamanda çevre yolumuz da yapılıyor. Bu sayede iki büyük alternatif yolumuz olacak. Buradaki asıl hedefimiz Van Gölü’nün eşsiz güzelliklerinden, zenginliklerinden Vanlı hemşehrilerimizi maksimum derecede faydalandırmaktır. Aynı zamanda çevre il ve ilçelerimizde yaşayan insanlarımız için de buraları turizm ve cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Ayrıca Eski Van Şehrini ayağa kaldırma çalışmalarımız da devam ediyor” Dedi.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Sahil Yolu İle Van Cazibe Merkezi Olacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir