1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Depremde Vefat Edenler Anısına Van Gölüne Çelenk

Depremde Vefat Edenler Anısına Van Gölüne Çelenk

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında İskele Mahallesi Van Gölü kıyısında tören düzenlendi.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Ozan Balcı 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında İskele Mahallesi Van Gölü kıyısında düzenlenen törene katıldı. Vali Balcı, programa katılan çocuklarla birlikte Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler anısına Van Gölü’ne çelenk bıraktı.

Çevre Gününde Depremde Vefat Edenler Anısına Van Gölüne Çelenk Bırakıldı

Program, Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Ozan Balcı ve öğrencilerin Van Gölüne çelenkle yürümesi ve 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına göle çelenk bırakılmasıyla başladı.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Ozan Balcı ı, daha sonra “Temiz Deniz, Temiz Dünya” yazılı afiş taşıyan öğrenciler ile sahilde kitap okuma etkinliğine katıldı.

Programda çocuklarla el ele tutuşarak sevgi çemberi oluşturan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Ozan Balcı   “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Vatanı milleti sevmek, dağları, ovaları, gölleri, yaylaları ile birlikte sevmektir. Bu yüzden Van Gölü bizim bir zenginlik mirasımızdır. Hem ekonomik, hem kültürel olarak zenginliğimizdir. Van Gölü’nün korunması hayatı bir öneme sahiptir. Bizde bu anlamda elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz” dedi.

Van Gölümüz sadece Van’ın değil dünyanın bir zenginliği olduğunu belirten Vali Ozan Balcı “ Güzel gölümüzü atalarımızdan aldığımız gibi gelecek kuşaklara tertemiz bırakmamız lazım. Çevre bilincine çevrenin korunması bilincine sahip bir idareci bir Vali olarak ifade ediyorum Van Gölünün temizliği yaşamsal bir öneme sahiptir.

Bunun için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Devletimizin tüm potansiyelini kullanarak burada 80 araçla bir buçuk yıldır dip temizliği yapıyor. Bugüne kadar 1 milyon metreküp dip çamuru temizliği yaptık. Amacımız bu yılın sonuna kadar 2 milyon 700 bin metreküp dip çamurunu çıkarıp temizliğini bitirmek. Yapılan temizliğin ardından sahilde gözle görülür bir ilerleme olduğunu görüyoruz.

Sahilimiz şuanda temiz ve güzel oldu. Van Gölü bizim için çok önemli ve onu tertemiz haliyle gelecek kuşaklara bırakmak istiyoruz. Halkımızdan da tek isteğimiz Van Gölünü temiz tutalım temiz tutmak için gayret gösterelim” dedi.

Çevre haftası dolayısıyla açılan stantları da dolaşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Ozan Balcı , düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye ederek fotoğraf çektirdi.

Yapılan etkinliğe Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Ozan Balcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Murat Yayabaşı, Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, belediye başkanları, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Depremde Vefat Edenler Anısına Van Gölüne Çelenk
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir