1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van’da Eğitimde Sağlık Hareketi Başlıyor

Van’da Eğitimde Sağlık Hareketi Başlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Eğitimde Sağlık Hareketi projesi bilgilendirme toplantısı Edremit Uygulama Otelinde geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Van Valiliği koordinasyonunda, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde yürütülecek Eğitimde Sağlık Hareketi projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Eğitimde Sağlık Hareketi Projesi

Edremit Uygulama Otelinde düzenlenen toplantıya Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı , Van Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Van YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Van İl Sağlık Müdürü Muhammed Tosun, kaymakamlar, ilçe milli eğitim ve sağlık müdürleri ile sağlık personelleri  ve öğretmenler katıldı.

Projenin sunum eşliğinde tanıtımının yapılmasının ardından konuşan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı , projenin çok önemli olduğunu belirterek, anaokulundan 6. Sınıfa kadar tüm öğrencilerin taramadan geçirileceğini söyledi.

ÖNEMLİ OLAN SONUCA VARMAK

Örnek bir projenin hayata geçirildiğini vurgulayan Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı , “Aslında taramayı herkes yapıyor. Bu projeyi farklı kılan sonuç elde etmek. Çocuklarımıza ağız diş, görme, ortopedik, işitme, obezite, çölyak, Akdeniz anemisi ve romatizmal hastalıklarla ilgili taramalar yapılacak. Un, tuz ve şekerin dengeli kullanılması konusunda eğitim verilecek. Sağlık sorunu olan çocuklarımız tespit edilecek, sonuna kadar takip edilerek tedavileri yapılacak.

Çocuklar bizim canımız, ciğerimiz en değerlilerimiz. Projede görev yapacak çok çalışkan diş hekimlerimiz, doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız var. Hastanelerimizde anında müdahale edebilecek teknik imkanlarımız çok iyi. Biz kendi çocuğumuza nasıl davranıyorsak bize emanet olan çocuklara da aynı şekilde davranacağız. Örneğin dişle ilgili bir sorun tespit edildiyse, öğrenciye randevu alınıp ailesine bildirilecek ve takibi yapılacak.

Tedavi edilecek. Yani asıl amaç çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesini sağlamak. Böylece memlekete, millete, çocuklara, ülkemizin geleceğine katkı sağlamış oluruz. Görme, ortopedik anlamda da çok küçük dokunuşlarla çocuklarımızın yaşamını değiştiririz. Eğitim demek, sağlık demek, insan demektir. Memleketini, milletini seven herkes bu projeyi sahiplenmeli.” dedi.

ÖRNEK PROJE OLACAK

Projenin kurulacak iyi bir sistemle başarıya ulaşılacağını dile getiren Van Valisi ve Van Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı , “Hep birlikte çalışarak başarıya ulaşacağız. Öyle bir uygulayalım ki projemiz, Türkiye’ye örnek olsun. Memleketin, milletin geleceğini hazırlayacak iki  güzide sınıf el ele veriyorsunuz. Bizim görevimiz de sizlere destek vermek ve önünüzü açmak.” İfadelerini kullandı.

Eğitimde Sağlık Hareketi
Eğitimde Sağlık Hareketi
0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van’da Eğitimde Sağlık Hareketi Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir