1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Van Valisi Dr. Ozan Balcı Biçerle Ot Biçti

Van Valisi Dr. Ozan Balcı Biçerle Ot Biçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye-İran sınır hattındaki hudut karakollarını ziyaret ederken yolda tarlasında ot biçen çiftçinin yanına giden Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Dr. Ozan Balcı biçerle ot biçti.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, sabah saatlerinde hudut karakolundaki asker, jandarma ve polisle bayramlaşmak için beraberindeki Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, 6. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral İlker Ertuğrul ile sınıra gitti.

Yol güzergahında Beyarslan Mahallesinde tarlasında çalışan İbrahim Demir’in yanına giden Vali Dr. Ozan Balcı, Demir’e kolaylıklar dileyerek bayramını kutladı.

Dr. Ozan Balcı Biçerle Ot Biçti

Daha sonra tarlada bulunan biçere binen Vali Dr. Ozan Balcı, yonca biçerek hasat yaptı.

Dr. Ozan Balcı Biçerle Ot Biçti
Dr. Ozan Balcı Biçerle Ot Biçti

Çiftçi Demir ile sohbet eden Vali Dr. Ozan Balcı, yonca ekimi hakkında bilgi alarak, “Çiftçimize hayırlı bereketli hasat diliyorum. Tarıma üreticiye dost bir vali olarak tarımın üreticilerin, çiftçilerin yanındayım. İnşallah 10 bin kişiye 100’er koyundan bir milyon koyun projemizi gerçekleştireceğiz. Ayrıca kesif yem, kaba yem üretiminde de çiftçilerimizin her zaman yanındayız.

Korunga, yonca, tohumu, sertifikalı buğday tohumu, arpaya tam destek vereceğiz. Sulama kanallarının, göletlerin yapılmasına tam destek vereceğiz. Çiftçimizin zenginleşmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Tarla içi yolların açılması konusunda da yardımcı olacağız. Çiftçilerimiz memleketimize, milletimize değer üretiyorlar. Vanımıza değer katıyorlar. Allah çiftçilerimizin eksikliğini vermesin.” Dedi.

Kapıköy Mahallesi’nde de yolda karşılaştığı bir çobanın bayramını kutlayan Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı keçileri sevdi.

Bir yıl geri ödemesiz 5 yıl sıfır faizli krediyle koyun verildiğini ifade eden Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Türkiye’nin meralarının yüzde 10’unun Van’da olduğunu ve meraları koyunlarla dolacağını dile getirdi.

 

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Van Valisi Dr. Ozan Balcı Biçerle Ot Biçti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir