1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Sivilce Nasıl Geçer? Bitkisel Çözümler

Sivilce Nasıl Geçer? Bitkisel Çözümler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivilce Nasıl Geçer? Bitkisel Çözümler

Kız, erkek ergenlik çağında görülmeye başlayan bu sivilcler bazen ergenlik dönemin bitse bile oluşmaya devam eder. Yağlı ciltlerde yaygın olarak ve ileride derecede, kuru ciltlerde de nadiren bulunur. Bilinçsizce sıkılan siyah noktaların yerinde çıkar. Siyah noktalarda fazla baskı yapmadan cilt buharla nemlendirildikten sonra usulünce sıkılmalı ve hemen arkasından antiseptik bir tonikle temizlenmelidir.

Sivilceli ciltlerin dikkat etmesi gereken durumlar

  1. Cilt asla nemsiz bırakılmamalıdır.
  2. Sivilceler kesinlikle sıkılmamalıdır.
  3. Sivilceli bölge uygun bir sabunla sık sık yıkanmalı, kağıt havlu ile hafifce nemi alınmalııdr.
  4. Yağlı makyaj ürünleri kullanılmamalı.
  5. Alerjik yiyeceklerden kaçınılmalı (domates, çilek…)
  6. Alkol, sigara, asitli ve yağlı yiyeceklerden kaçınınız.

Bitkisel Çözümler

Sivilceler için kullanılması gerekenler ürünler; yeşil kil, elma sirkesi, çöven kökü, tuz, bira mayası, şahtere otu, maydanoz, sarımsak, limon, adaçayı.

Sivilceli Ciltler için Temizleme Toniği; Bir şişe maden suyu içerisine yarım limon sıkılır ( bu karışım iki ginde bir tazelenmelidir ). Cilt ılık su ile yumuşatıldıktan sonra hazırlanan tonik sprey şişede yüze tatbik edilmelidir. Gözlerinize dikkat etmelisiniz. Bu karışım sabah-akşam uygulanır.

Not: Bu karışım çok yağlı ciltlerde ve çok sivilceli ciltlerde kullanılmalı, yanlış kullanımı ciltte kuruma ve kurumaya bağlı olarak kaşıntı yapabilir.

Sivilceli Ciltler için Maske; İki yemek kaşığı yeşil kil, 3-4 damla limon yağı, 2 damla kayısı çekirdeği yağı veya zeytinyağı. Bu karışım boza kıvmına gelinceye kadar ılık su eklenir. Hazırlanan maske ciltte en az 10 dk en fazla 20 dk bekletilir ve ılık su ile yıkanır. Bu maske haftada iki yada üç defa uygulanır.

Sivilceler için Kusturucu Maske; Bu maske apseli sivilceler ( akne ) içindeki apseyi dışarı çıkarmak için kullanılır. 50 gr buğday nişastası veya pirinç nişastası 5 gr Karbonat ve bir tatlı kaşığı elma sirkesi ilave edilir.Hazırlanan maske ince tabaka şeklinde sürülür. Bu karışım 30 dk bekletildikten sonra cilde uygulanırve 15 dk bekletilir. Ilık su ile yakanır ve tonikle temizlenir, nemlendirici krem uygulanır.

Sivilceli Ciltler için Nemlendirme Kremi; Krem olarak önerebileceğimiz en iyi yol piyasada satılan kaliteli ürünlerdir. Evde hazırlayacağınız krem yanlış dozaj uygulamalarıyla daha tehlikeli hale gelebilir. Yanlış hazırlanan kremler cildin nem dengesini ve pH dengesini bozabilir. Yağlı ciltler için hazırlanan yağsız ve nem dengesini koruyan kremler kullanmanızı tavsiye ederiz.

Sivilce Lekelerini Gidermek için Kullanılan Ürünler; Taze maaydanoz ve limon suyu, uygulanışı bir kaç tane maydanoz yaprağı üzerine 3- 4 damla imon suyu sıkılır. Maudanoz yaprakları ve limon suyu iyice karışıtırılır maydanoz yaprakları iyice ezilir. Bu karışım sadece sivilce izlerinin olduğu yere tatbik edilir. 10 dk beklenir ve yıkanır. Zamanla lekelerin açıldığını göreceksiniz.

Taze salatalık her gün 2-3 defa sivilce lekelerinin üzerine masaj şeklinde uygulanır. Bu da sivilce lekeleri için çok faydalıdır.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Sivilce Nasıl Geçer? Bitkisel Çözümler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir