1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Onur ALİMOĞLU’nun İstiklal Marşının Kabulü mesajı

Onur ALİMOĞLU’nun İstiklal Marşının Kabulü mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bahçesaray  Kaymakamı Onur ALİMOĞLU’nun, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü mesajı
İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yıl dönümünü büyük bir şerefle anıyoruz. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazmış olduğu İstiklâl şiirimiz, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.
İstiklal Marşı milletimizin namusunu, inancını, vatanını, tarihini, kültürünü; kısacası varlığını koruma yolundaki azmini, ümidini ve kararlılığını bütün dünyaya haykıran kahramanca bir şahlanışın, şanlı bir mücadelenin dizelere dökülmüş milli ruhudur.
İstiklal Marşımız, aziz milletimizin gerektiğinde Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da olduğu gibi tüm engelleri yıkacağının göstergesi olmuştur. Bilinmelidir ki, kahraman milletimizin bu vatan sevdası ve istiklâl aşkı hiçbir zaman da eksilmeyecektir.
Bu duygu ve düşüncelerimle, İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere topraklarımızı bizlere vatan kılmak için canlarını feda etmiş, istiklâl uğruna mücadele etmiş tüm aziz Şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş tüm kahraman Gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum.
0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Onur ALİMOĞLU’nun İstiklal Marşının Kabulü mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir