1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Murat KARALOĞLU’nun Engelliler Günü

Murat KARALOĞLU’nun Engelliler Günü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erciş Kaymakamı Murat KARALOĞLU’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü

“Dünya Engelliler Günü, dünya genelinde milyonlarca insanın karşılaştığı engelleri fark etmek, anlamak ve ortadan kaldırmak amacıyla kutlanan anlamlı bir gündür. Bu özel gün, engelli bireylerimizin haklarına vurgu yaparak toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Engelli bireylerimiz güçlü iradeleri, azimleri ve yetenekleri ile toplumumuzun vazgeçilmez bir parçasıdır. Dünya Engelliler Günü, bu değerli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, haklarını korumak ve sosyal hayata tam anlamıyla katılımlarını sağlamak adına bir fırsat sunmaktadır.

Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleler takdire şayandır.

İlçemizde engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik olarak engellilerin sağlık ve rehabilitasyon hizmetlerinden faydalandırılması, mesleki beceri ve eğitimlerinin sağlanması konusunda gereken önem ve gayret gösterilmektedir. Engelli vatandaşlarımızın bulundukları ortamda bağımsız hareket edebilmeleri, toplumda yaşayan diğer bireylerle eşit haklardan yararlanabilmeleri ve sağlıklı iletişim kurabilmeleri için gerekli kolaylıklar sağlanmaktadır.

Unutulmamalıdır ki her insan bir engelli adayı, aşılan her engel de yarınlarımız için bir umut ışığıdır. Engellilerimize hassas davranmak, onları incitmemeye çalışmak ve onlarla bütünleşmek medeni toplum olmanın gereklerindendir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engellerin olmadığı bir dünya için hep birlikte daha çok çalışmak temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Murat KARALOĞLU’nun Engelliler Günü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir