1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Kırgız Türklerinin Anadolu’ya Gelişinin 40. Yılı Kutlandı

Kırgız Türklerinin Anadolu’ya Gelişinin 40. Yılı Kutlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulupamir Kırgız Türklerinin Anadolu’ya gelişinin 40. yılı dolayısıyla Çatak’ın Ulupamir Mahallesi’nde etkinlik düzenlendi.

1982 yılında Türkiye’ye gelerek ilçemize yerleştirilen kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin sembolü Ulupamir Kırgız Türklerinin Türkiye’ye gelişinin 40. yılı dolayısıyla Ulupamir Mahallemizde etkinlik düzenlendi.

Program Ulupamir’deki şehit mezarları ile ilçemize yerleşen Kırgız Türkleri’nin öncüsü olan Hacı Rahmankul Kutlu’nun kabrinin ziyareti ile başladı. Daha sonra tören alanında gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. 20 Ağustos 2022 tarihinde Gaziantep ve Mardin’de yaşanan iki ayrı kazada yaşamını kaybeden vatandaşlarımızdan dolayı programın içindeki kutlama etkinlikleri iptal edilirken program protokol konuşmaları, hediye ve plaket takdimlerinin ardından sona erdi.

Ulupamir Kırgız Türklerinin Anadolu’ya gelişinin 40. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Erciş Kaymakamı ve Erciş Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, Kırgızistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Lira Sıdıkova, Türk Devletleri Teşkilatı Temsilcisi Aslan Kochiev, Van il ve ilçe protokolünden çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Kırgız Türklerinin Anadolu’ya Gelişinin 40. Yılı Kutlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir