1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Karadutun Faydaları

Karadutun Faydaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karadut, ağız, bademcik, boğaz iltihapları ve diş eti , diş rahatsızlıklarına iyi gelir. Genelde, ezilerek yara olan kısımlara uygulanır. Boğaz ağrıları için direk yenilmesi tavsiye edilir.

Karadut içinde olan flavonodler yaşlanmayı geriletir ve kanser başta olmak üzere pek çok hastalığa iyi gelir. Flavonoidlerin kalp sağlığına etkisi ile çok güçlüdür. Karadut sayesinde, kalp krizi dahil olmak üzere pek çok kalp hastalığının önüne geçilir.

Karadut, mide rahatsızlıklarından olan gastrit, mide yaralarında etkilidir. Ayrıca klinik etkisi kanıtlanmasa bile hepatit tedavisinde kullanımı önerilir. Yemeklerle birlikte yenildiğinde bağırsakları çalıştırır ve hazmı kolaylaştırır. Kolon kanserine karşı koruyucu etkisi vardır.

Karadut, aç karna yenilirse kabızlığa iyi gelir ve bağırsak kurtlarını dökmeye yardımcıdır. Vücuda enerji vererek halsizliğe ve yorgunluğa en iyi çözümdür. Karaciğere dosttur. Karaciğerin kuvvetlenmesine ve işlevini tam olarak yerine getirmesine destek verir.

Karadut, saçların, cildin ve dişlerin güçlenmesini sağlar. Saçlarda parlaklık, dişlerde çürümenin önüne geçer. Ciltte hızla kolojen dokunun yenilenmesini sağlar. Kansızlığa çok iyi gelir. Kan basıncını düşürerek yüksek tansiyonu dengeler.

Ateş düşürür ve uyku sorunu çekenlere önerilir.  Mide salgıların arttırarak daha iyi sindirim yapmamızı sağlar.

 

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Karadutun Faydaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir