Kanda normalden fazla biriken kolesterol, damarların iç yüzüyeni sıvanır. Buna kalsiyum da tortu şeklinde yapışır ve damarlar, yumuşaklığını kaybederek damarlar sertleşir.
Ahmet Maranki’ den damar sertliği için öneriler:
- Ökse yaprağı, alıç yaprak ve çiçekleri, zeytin yaprağı, enginar yaprağı, selvi tohumu gibi bitkilerin çayları çok faydalıdır. Günde 2-4 bardak içilebilir.
- 2 bardak kaynar suya 10 gram şahtere konur. 10 dakika bekletilip günde 2-3 defa bir bardak içilir.
- Bir baş sarımsak ezilir. 200-300 gram yoğurtla karıştırılıp 1 gece bekletilip, ertesi gün 2-3 defa yenir.
- 10 gram sarımsak iyice ezilip üzerine 10 gram ılık su konulup 24 saat bekletilir. tülbentle süzülen karşımdan günde 20-40 damla içilir.
Kaynak:
Kozmik bilim ışığında şifalı bitkiler kitabı
Prof. Dr. Ahmet Maranki