1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Çatak’ta “Geleceğe Nefes” fidan dikimi etkinliği

Çatak’ta “Geleceğe Nefes” fidan dikimi etkinliği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan “Geleceğe Nefes” seferberliği çerçevesinde geçtiğimiz gün saat 11.11´de 11 milyon fidan, Türkiye´nin 2023 noktasında toprakla buluştu.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’ın Çatak İlçesi’nde de eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlik Yatılı Bölge Okulu bahçesinde gerçekleştirildi.

“Geleceğe Nefes” Fidan Dikme Etkinliğine Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Hakim İrem Öztürk, Savcı Burak Özkan, Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Sancaklı, Ak parti Çatak İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu, Kurum Amirleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen yaptığı açıklamada; “Daha temiz bir hava, daha yeşil bir dünya için her vatandaşın dikili bir ağacı bulunsun istiyoruz. Öğrencilere ağaç sevgisini aşılamak ve bugünü onlarla paylaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz Peygamber Efendimiz hadisi şeriflerinde “Yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz” diye buyurmuşlardır. Aklımızın erdiği andan ölüme kadarki yaşam sürecimizde ağaç dikerek ve ormanları koruyarak gelecek nesillerimize daha temiz ve daha yeşil vatan toprakları bırakmak hepimizin en temel sorumluluklarından biridir. Bugün örnek olacak bu çalışmayla sorumluluğumuzu bir nebze de olsa yerine getirebildiysek ne mutlu bizlere” Dedi.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Çatak’ta “Geleceğe Nefes” fidan dikimi etkinliği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir