1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Çatak’ta Çiftçilere makine ve ekipman Dağıtıldı

Çatak’ta Çiftçilere makine ve ekipman Dağıtıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliğinin finansal desteği, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) uzmanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının iş birliğinde Van İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce alınan makine ve ekipmanlar çiftçilere törenle dağıtıldı.

Hibe başvuruları; Uygulamalı Çiftçi Okulları eğitimine katılım sağlayarak, eğitimini başarı ile tamamlayan ve ikameti Çatak’ta olan çiftçilere dağıtıldı.

Çatak’ta Mikro Tarım-Gıda Katkı Hibeleri kapsamında %90 hibeli % 10 kısmı ise çiftçilerin katkısı ile 7 çiftçiye çayır biçme makinesi, 1 çiftçiye ise 1 çapa makinesi olmak üzere toplamda 8 çiftçi hibe desteğinden yararlandı.

Çatak İlçe Tarım Müdürlüğü görevli ekipler makineleri alan çiftçilere,  aldıkları makinelerin çalışma sistemleri hakkında uygulamalı eğitim verildi.

Çatak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde gerçekleşen törene Çatak Kaymakamı Sercan Sakarya, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Van İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Görentaş, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Bünyamin Hakan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M.Raci Selçuk ve çiftçiler katıldı.

Düzenlenen törende konuşma yapan Çatak Kaymakamı Sercan Sakarya;

“ Dünya’da en çok ihtiyaç duyulan gıdadır. Tarımın ne kadar önemli olduğunu biliyor ve önemsiyoruz. Bu kadar önemli bir alanın ise desteklenmesi şarttır. Tarımsal üretimi arttırmak, geliştirmek, kaliteli bir hale getirmek için çiftçilerimize %90 hibeli makine desteği sağladık. 7 si bayan çiftçimiz olmak üzere 8 çiftçimize teslim ettiğimiz makineler çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Çatak’ta Çiftçilere makine ve ekipman Dağıtıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir