1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Vali Bilmez’den 2020 yılı değerlendirmesi

Vali Bilmez’den 2020 yılı değerlendirmesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 2020 yılı değerlendirme toplantısı yaptı. Kente yapılan yatırımlar, asayiş, sağlık ve güvenlik konularında açıklama yapan Vali Bilmez, 2020 yılında Van’da büyük afetler yaşandığına dikkat çekti.

Van Valiliği Ali Paşa toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 2020 yılında kentte güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar, asayiş ve güvenlik çalışmalarıyla ilgili rakamları açıkladı.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 2020 yılında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ve Van’da da koronavirüsün hayatı olumsuz yönde etkilediğini, Van’ın ise ekstra büyük afetleri ardı ardına yaşadığını vurguladı.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Koronavirüs ile mücadele ederken, 2020 yılının 4-5 şubat tarihlerinde Van-Bahçesaray karayolunda çığ felaketi yaşadık. Bu faciada aralarında güvenlik görevlilerimizin de bulunduğu 42 vatandaşımız şehit oldu. Çığda kar altında kalan cenazelerimizi ararken, 23 mart tarihinde merkezi İran’ın Hoy kentin olan  5.9 büyüklüğünde bir depremle sarsıldık. Deprem Saray ve Başkale ilçelerimizde ciddi anlamda etkili oldu. Başkale’de 19, Saray ilçesinde 6 köyümüz etkilendi. Bu depremde 10 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 67 vatandaşımız da yaralandı. Haziran ayının başlarında bir deprem daha yaşadık. Bu depremde de Saray, Özalp ve Gürpınar ilçelerimiz etkilendi” dedi.

Faciaların bununla da son bulmadığını ifade eden, Vali Bilmez, “Van Gölünde tekne kazası yaşandı. Göçmenleri taşıyan tekne 27 Haziran’da Çarpanak Adası açıklarında battı. 61 göçmenin cesedi çıkarıldı. Bu olay daha sıcaklığını korurken, 15 Temmuz’da görevden dönen emniyet teşkilatına ait uçak Artos Dağı’na çarparak kırıma uğradı. Bu kazada da 7 genç arkadaşımız şehit oldular” şeklinde konuştu.

İlin güvenlik ve asayiş durumu ile ilgili de bilgi veren Vali Bilmez, Emniyet ve jandarma birimlerinin terör örgütleriyle mücadelesinde büyük başarılar elde edildiğini vurguladı. Terör örgütünden kopmaların yaşandığını anlatan Vali Bilmez, “2020 yılında 244 operasyon yapıldı. 22 terörist etkisiz hale getirilirken 9 terörist ise sağ ele geçirildi. Ailelerin desteğiyle 36 terörist ikna oldu. Şu anda 622 aileyle çocuklarının geri dönmesi için ikna çalışmalarız devam etmektedir. Terör olaylarında 677 kişiye işlem yapıldı. Bunlardan 129 kişi tutuklandı 514 kişi de serbest bırakıldı” ifadelerini kullandı.

Kaçakçılıkla mücadelenin de aralıksız sürdüğünü dile getiren Vali Bilmez, Narkotik suçlarla mücadele faaliyetlerinde bin 299 olay yaşandığını belirterek, “Bu olaylardan bin 735 şüpheli yakalandı ve bunlardan 342 kişi ise tutuklandı. Narkotik suçlarla mücadelede 5 ton 622 kilo 647 gram eroin maddesi, 738 kilo 548 gram metafetamin, bir ton 281 kilo 637 gram esrar, 254 kilo 394 gram afyon sakızı, bir ton 560 kilo 142 gram kenevir, 2 milyon 21 bin 313 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi” dedi.

Özellikle insan kaçakçılığında geçiş noktasında olan Van’ın olaylarla anıldığını belirten Vali Bilmez, 2020 yılında 93 bin 615 kaçak göçmenin Van’ı güzergah olarak kullandığını kaydetti. Vali Bilmez, son bir yıl içinde 503 olayın yaşandığını bu olaylarda 580 organizatörün yakalandığını ve bunlardan 227 kişinin tutuklandığını söyledi.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez , gazeteciler ve gazeteciler aracılığıyla tüm vatandaşların yeni yılını kutlayarak, sağlıklı, huzurlu bir yıl diledi.

0
bay_ld_m
Bayıldım
0
mutlu
Mutlu
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
Vali Bilmez’den 2020 yılı değerlendirmesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir